Tarhana Çorbası Yapımı (Tarifi)
Özellikle kış aylarının vazgeçilmezlerinden içinizi ısıtacak bir lezzet tarhana çorbası tarifi (yapımı) nasıldır? En pratik haliyle öğrencilerin de yapabileceği tarifi bu sayfamızda bulabilirsiniz.
Tarhana Çorbası Yapımı için Malzemeler (4 Kişilik)
- 3 çorba kaşığı tarhana
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ (Zeytinyağı olabilir)
- 6 su bardağı su
- İsteğe bağlı miktarda tuz (Ortalama 1,5 şeker kaşığı)
- Kuru nane (İsteğe bağlı 1 tutam)
Tarhana Çorbasının Yapılışı (Tarifi)
Öncelikle 3 yemek kaşığı tarhanayı ve 1 kaşık salçamızı tenceremize koyalım. Üzerini çok hafif geçecek şekilde soğuk suyu üzerine dökelim. 5 dakika kadar bu şekilde beklettikten sonra 4 bardak soğuk (normal su sıcaklığı) suyu üzerine dökeriz.
Daha sonra ocağın altını açarak orta ateşte karıştırırız. Üzerine bir kaşık sıvı yağı ekleyelim (isterseniz yağ dökmeyebilirsiniz). Tuzumuzu da ekleyerek kaynayana (fokurdayana) kadar yavaş yavaş karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe getirelim.
2-3 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve üzerine kuru nanemizi serpiştirebiliriz. Yemeğimiz artık servise hazır. İsterseniz çorbanıza pul biber de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Eğer ki çekilmiş tarhananız biraz iri taneliyse çorbanın koyu kalması ihtimaline karşılık yanınızda sıcak su bekletiniz. Çorba koyulaştıkça bu sıcak suyu üzerine ekleyerek koyuluk ayarını yapabilirsiniz.
Çorbalar kategorisinde en çok sevdiğim yemeklerden birisidir tarhana çorbası. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Her öğün için rahatlıkla yenebilecek besleyici bir yemektir.
Tarhana çorbasının yanına kekik, nane, karabiber, pul biber gibi çeşnileri kararında koyduğunuzda hem tadına zenginlik sağlayacak hem de daha da şifa deposu olacaktır.
Tarhana çorbasının yanında kuru fasulye pilav turşu gibi yemekler çok güzel gitmektedir.
Özellikle Ramazan ayında iftarda çok güzel olmasına karşılık sahurda da yerseniz sizi uzun süre tok tutacaktır.
Tarhana çorbasıyla ilgili yazacaklarım şimdilik bu kadar. Soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz.
Sayfa etiketi: tarhana çorbası tarifi, tarhana çorbası yapımı, klasik tarhana çorbası tarifi